min helg



hoppas att ni haft en bra helg allihopa?
jag började min med roséhäng med satti och martina i fredags. senare på kvällen åkte vi in till helsingborgsfestivalen och tittade på the sounds. mycket bra kväll!

igår var huvudet aningen tungt när jag vaknade men bestämde mig ändå för att jag ville utnyttja lördagen.
jag och alex bestämde oss för middag i landskrona och sen blev jag ilurad (eller kanske inte..) utgång. ännu en mycket bra kväll!

idag har jag varit, om möjligt, ännu tröttare än igår. vi har haft lite folk här och ska snart grilla färsbiffar. moooms! senare blir det bridesmaids på bio.

en liten uppdatering, nu ska jag gå och duscha! puss.


recension: stockholm rosé


jag fick hem boken stockholm rosé i början av sommaren och kände att det var en perfekt bok att ta med till cypern för härlig strandläsning. förpackningen med snygg illustration på omslaget samt rosatonade sidor får självklart pluspoäng hos mig.

huvudpersonen desdemona, med smeknamnet destiny, har precis blivit lämnad av sin pojkvän ludwig när boken inleds. till sin tröst har hon vännerna daphne, tessan och tessans lillasyster. första delen av boken handlar om en deppig destiny som in i det sista hoppas att hennes pojkvän ska komma tillbaka som om ingenting har hänt. när hon sen får reda på att han åkt till dubai med 19-åriga bambi funderar hon ut ett sex-stegs-system för att vinna ludwig tillbaka.

under hela boken klämms det ljuva (?) stureplanslivet in med dess fester, shopping, dyra middagar och partykolan. det jag gillar mest med stockholm rosé är att den är skriven med en fin linje mellan seriositet och ironi. det är inte sällan som jag brister ut i högt skratt åt vännernas dialoger och får låtsas att jag skrattar åt något annat när grannarna i solstolarna bredvid tittar konstigt på mig.

jag är ju aningen subjektiv när jag recenserar en bok som denna eftersom jag älskar chiclits, men stockholm rosé innehåller något som inte alla andra gör och det är känslan att den är skriven halvt allvarligt och halvt i satir.
hoppas på mer roande läsning från debutförfattaren sophia wolf lösnitz.

betyg stockholm rosé: 4/5.


cypern 19/7-26/7 2011

hej vänner!
jag lever faktiskt. förstår att det inte märkts genom bloggen.
jag har varit i båstad och cypern och har inte haft med min dator. nu är jag i borstahusen och har snott syrrans dator en stund för att kunna lägga upp lite bilder. har 1½ vecka kvar på min semester och ska försöka att bara njuta av sista tiden :]

här kommer ett bildregn!


höst.. men inte än!

vilka snygga pjucks va? från topshop kommer dom och jag hade inte haft något emot att så småningom (absolut inte än!) välkomna hösten i dessa.

matisse

ja tack. från vero moda/nelly.com. åh, hoppas den finns i butik imorgon!

purple rain

tidigare ikväll kom det värsta skyfallet över göteborg. det verkar som att det är ett krav för svensk sommar, regn minst en gång per dag. efter regn kommer solsken brukar man säga, men i detta fallet var det en alldeles fantastisk himmel som kom fram.


lite kalabalik

titta vilka fina armband! jag kan inte ens bestämma mig för vilket som är min favorit. det med grön sten tror jag, eller det rosa.. nej, jag vet inte! från
lite kalabalik kommer de i alla fall.

fixar-mickan

jag har blivit en riktig fixare. ni minns väl hur jag fixade mina sandaler? idag var det dags för min bikini.

i våras köpte jag denna fina bikinin från h&m. dessvärre har jag lite problem med att dragkedjan gärna vill åka ner. framförallt om man legat på magen. med en stundande båstadweekend och cypernresa kände jag att jag inte ville riskera någon boobflash och behövde en quickfix.

jag började rota i mammas sylåda efter en säkerhetsnål (just nu förstår jag verkligen namnet på den nålen). säkerhetsnålen satte jag på insidan ganska tätt kring dragkedjan. detta hindrar dragkejdan från att åka ner.

på framsidan syns det ingenting, speciellt inte sen när "tanden" hänger ner.
visst, bikinin blir något svårare att ta av och på sig, men det får man acceptera. ett alternativ är att sätta dit och ta bort säkerhetsnålen mellan användningarna.

min helg


i fredags kom min vän sandra upp till götet. dessvärre glömde jag ta bilder den kvällen, men jag kan ändå berätta vad vi gjorde. vi bestämde oss för att äta middag på moon thai kitchen och mötte upp en gemensam vän, kalle, där. väldigt god mat, häftig inredning, trevlig personal men lite dåliga drinkar. därefter gick vi vidare till hello monkey och tog varsin mojito för att sedan avsluta kvällen på M2's backyard.

i lördags var vi lite smått bakis men hade bestämt oss för att dra till liseberg, och det gjorde vi. vi hann med de flesta roliga karusellerna trots lååånga köer. atmosfear, balder, uppswinget, kållerado och flumride var nog dom vi nu kan checka av från åklistan.

efter liseberg gick vi bort till heaven 23, drack fantastiska drinkar och åt goda desserter (burger king till varmrätt). klockan sprang iväg och vi lämnade inte förrän halv nio och då ösregnade det på oss. väl hemma duschade vi och drack lite vin innan åkte in till stan igen, nu med port du soleil i sikte. där dansade vi oss svettiga till stängning för att sen ta en taxi till peacock och fortsätta där. vid 04:30 tog vi ett snabbt pitstop på donken och sen en taxi hem till sköna sängen!

nu har sandra precis åkt och jag tänkte sätta på några avsnitt gossip girl. blir nog inte mycket annat gjort idag..

semester!

nu lägger jag ner jobbnycklar, jobbtelefon och kalender i byrålådan för nu har jag SEMESTER. fan vad gött på ren göteborgska!

red berry pie

imorgon går jag på en efterlängtad semester. jag tänkte att jag skulle bjuda de få kollegorna som jobbar med mig in i det sista på lite fika för få tiden att gå snabbare!

larnaca, cypern

i någon vecka har jag letat efter en resa till mig och syrran och idag slog jag till. det blir en vecka i larnaca på cypern. jag har aldrig varit där, så kom gärna med tips om ni har det! den 19/7 åker vi, men innan dess blir det bland annat en tjejweekend i båstad!


nya sandaler

när jag var i london i påskas gick jag och tittade på massa fina sandaler. jag älskar sandaler med mycket krimskrams på. jag köpte tyvärr inga då och det har grämt mig lite nu i efterhand.
för någon månad sedan var jag och syrran inne på tara här i göteborg. de har sjuukt mycket fina grejer men dessvärre väldigt dyra. då föll jag direkt för dessa sandalerna, men priset på 2500 kändes inte helt ok. idag när jag gick förbi var de nersatta 50% och jag var tvungen att prova dom. tyvärr så var dragkedjorna väldigt tröga vilket bidragit till att flärpen (??..som man drar i) åkt av. det var likadant på alla paren, så det gjorde att jag blev mycket tveksam.

efter lite överläggning (övertalning) från kollegor och personalen som erbjöd sig att lämna 60% rabatt istället slog jag till. en kollega tipsade mig om att gnida stearin på dragkedjorna så det har jag sysslat med en stund nu samtidigt som jag dragit dom upp och ner. jag satte också dit två nyckelringar så att jag har något att dra in.

slutsats: väldigt nöjd.


mjau mjau

hade inte bangat dessa ska ni veta. från miu miu.